# St.Patrick's Day Horseshoe Addition and Subtraction Equation Game        Subject
Resource Type
File Type

PDF

(16 MB|20 pages)
Product Rating
Standards
Also included in:
1. Product DescriptionThis is a big bundle of St.Patrick's Day play-based activities. There are a total of 6 different sets in this bundle including the Rainbow compound words, Leprechaun puppet craft, Top hat crafts, Leaf clover Word Family, Cauldron and coin phonics game, and Horseshoe addition and s
\$18.00
\$16.20
Save \$1.80
• Product Description
• StandardsNEW

Product Description

The Horseshoe toss game is a great hands-on play-based activity to help children learn simple math equations. This resource has been tried and tested in a classroom setting. With a brightly colored and clean design, it’s simple to use and fun.

This product contains 50 equations on horseshoes. 25 equations for addition and 25 for subtraction. This product also contains a quick check answer sheet.

Directions for use:

To prepare the horseshoe for use, print the pages you wish to use and cut then laminate them for durability. For use with children to teach number counting and simple number addition and subtraction.

Uses for product

• Number comprehension
• Simple subtraction
Use addition and subtraction within 100 to solve one- and two-step word problems involving situations of adding to, taking from, putting together, taking apart, and comparing, with unknowns in all positions, e.g., by using drawings and equations with a symbol for the unknown number to represent the problem.
Understand the meaning of the equal sign, and determine if equations involving addition and subtraction are true or false. For example, which of the following equations are true and which are false? 6 = 6, 7 = 8 - 1, 5 + 2 = 2 + 5, 4 + 1 = 5 + 2.
Add and subtract within 20, demonstrating fluency for addition and subtraction within 10. Use strategies such as counting on; making ten (e.g., 8 + 6 = 8 + 2 + 4 = 10 + 4 = 14); decomposing a number leading to a ten (e.g., 13 - 4 = 13 - 3 - 1 = 10 - 1 = 9); using the relationship between addition and subtraction (e.g., knowing that 8 + 4 = 12, one knows 12 - 8 = 4); and creating equivalent but easier or known sums (e.g., adding 6 + 7 by creating the known equivalent 6 + 6 + 1 = 12 + 1 = 13).
Relate counting to addition and subtraction (e.g., by counting on 2 to add 2).
Understand subtraction as an unknown-addend problem. For example, subtract 10 – 8 by finding the number that makes 10 when added to 8.
Total Pages
20 pages
Included
Teaching Duration
1 hour
Report this Resource to TpT
Reported resources will be reviewed by our team. Report this resource to let us know if this resource violates TpT’s content guidelines. 